موارد ابتلا و بستری کرونا در ایلام روند افزایشی دارد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دکتر محمد کریمیان با هشدار به مردم در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی، افزود: روند بستری و فوت ناشی از کرونا در استان در هفته اول مهر ماه به صورت نگران کننده ای رو به افزایش است. وی اظهار داشت: با افزایش این روند به طور قطع […]

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دکتر محمد کریمیان با هشدار به مردم در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی، افزود: روند بستری و فوت ناشی از کرونا در استان در هفته اول مهر ماه به صورت نگران کننده ای رو به افزایش است.

وی اظهار داشت: با افزایش این روند به طور قطع شاهد روزهای بسیار سخت و نفس‌گیر برای استان به لحاظ میزان ابتلا، بستری و فوتی خواهیم بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: نباید اجازه دهیم روزهای سخت کرونایی استان در آینده‌ای نزدیک رقم بخورد و اگر برای جان خودمان، عزیزان و اطرافیانمان ارزش قائل هستیم، همه بیشتر از گذشته اصول پیشگیرانه، پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم.

دکتر کریمیان یادآور شد: تنها راهی که می‌توان از طریق آن بر بیماری غلبه و از ابتلای به آن جلوگیری کرد، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اصول پیشگیرانه است.

وی به شیوع آنفلوآنزا اشاره کرد و اظهار داشت: آنفلوانزا یک بیماری تنفسی حاد واگیردار با منشاء ویروسی است که به طور عمده از طریق هوا، توسط سرفه و عطسه فرد بیمار منتقل می شوند و این بیماری در تمام طول سال رخ می دهد اما معمولا بیشترین زمان فعالیت آن در ماه های سرد سال و اوج آن در زمستان است.

دکتر کریمیان افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و جهت تامین و حفظ سلامت آحاد جامعه از ابتلا به آنفلوآنزای فصلی بخصوص گروه‌های پر خطر و آسیب پذیر و ضمن تاکید بر اهمیت رعایت موازین بهداشت فردی (شستشوی مرتب دست ها) و بهداشت تنفسی (استفاده از ماسک) که تاثیر بسزایی در کاهش ابتلا و انتقال بیماری آنفلوانزای فصلی، به موازات کرونا دارد، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ایلام پیگیر دریافت سهمیه واکسن آنفلوانزای فصلی جهت گروه های واجد شرایط تعیین شده است.

وی یادآور شد: واکسیناسیون آنفلوانزای فصلی برای واجدان شرایط و اولویت های اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کارکنان شاغل در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، درمانی استان، کارکنان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت، خانم های باردار، بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی ( مبتلایان به بدخیمی، گیرندگان پیوند اعضا، بیماران دیالیزی، مبتلایان به تالاسمی ماژور، هموفیلی و آنمی سیکل سل) و سالمندان هستند.

کریمیان یادآور شد: داشتن پرونده الکترونیک سلامت در نزدیکترین پایگاه سلامت محل سکونت یا خانه بهداشت روستای محل سکونت جهت تزریق واکسن ضروری است و با توجه به اینکه سهمیه واکسن آنفلوانزا بصورت تدریجی و مرحله بندی شده به استان تخصیص خواهد یافت لذا توزیع و تزریق واکسن آنفلوانزا مطابق اولویت های اعلام شده خواهد بود.

وی تصریح کرد: در صورت مازاد بر مصرف بودن، فروش آزاد در داروخانه ها بر اساس اولویت ها و فرایندهای تعریف شده خواهد بود و با توجه به شیوع کرونا و برای به حداقل رساندن احتمال خطر ابتلا در اثر تجمع و ازدحام، کارکنان ارائه دهنده خدمات ( مراقب سلامت، بهورز) با تماس تلفنی و تعیین وقت قبلی از شهروندان واجد شرایط دعوت خواهند کرد تا با در دست داشتن کارت ملی به پایگاه سلامت و خانه بهداشت جهت تزریق واکسن مراجعه کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گقت: بر اساس دستورالعمل های ابلاغی تزریق واکسن به سایر گروه های سنی غیر از واجدان شرایط اعلام شده توصیه نشده است، بنابراین از مردم درخواست می‌شود ضمن توجه و دقت به اولویت های اعلام شده و حمایت از افراد در معرض خطر از مراجعه حضوری به واحدهای ارائه خدمت اجتناب کنند./ایرنا