سیل زدگان نگران اموال خود نباشند

سردار حسین اشتری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در فرودگاه خرم آباد بیان کرد: در روزهای پس از سیل تعداد پرسنل نیروی انتظامی در شهرستان پلدختر تقویت شد و نیروهای کمکی به استان و شهرستان اعزام شدند. وی اظهار کرد: اکنون نظم و امنیت خوبی در منطقه وجود دارد اما در روزهای گذشته افرادی از […]

سردار حسین اشتری روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در فرودگاه خرم آباد بیان کرد: در روزهای پس از سیل تعداد پرسنل نیروی انتظامی در شهرستان پلدختر تقویت شد و نیروهای کمکی به استان و شهرستان اعزام شدند.
وی اظهار کرد: اکنون نظم و امنیت خوبی در منطقه وجود دارد اما در روزهای گذشته افرادی از شهرهای و مناطق اطراف در این شهرستان حضور داشتند که از سوء استفاده آنان جلوگیری شد.
سردار اشتری ادامه داد: با همکاری مردم پلدختر وضعیت شهر و مناطق روستایی سیل زده به حالت عادی برگردانده می شود و مسئولان در کنار مردم هستند.
وی افزود: وظیفه نیروی انتظامی استقرار نظم و امنیت در این مناطق و گستردگی چتر امنیتی و امدادرسانی است.
فرمانده ناجا اضافه کرد: بهداری و مهندسی و مجموعه معاونت های توانمند نیروی انتظامی در این زمینه در خدمت مردم هستند.
بارندگی شدید هفته جاری سبب طغیان رودخانه ها و جاری شدن سیل سهمگین در چندین شهرستان استان لرستان شد.
برآورد خسارت موج اول بارش های امسال تا هشت هزار میلیارد ریال عنوان شد و در حالی که تلاش برای احیای مجدد استان آغاز شده بود موج بارشی جدیدی از ابتدای هفته جاری سراسر استان را در بر گرفته است.
اوج فعالیت این سامانه از هفته دوم تعطیلات نوروز۹۸ و به صورت متناوب ادامه داشت بارش های سیل آسایی که چندین رودخانه مرده استان را از خواب خشکسالی بیدار و روانه شهر و روستاهای استان کرد.
دوشنبه ۱۲ فروردین سه رودخانه خرم رود و رودخانه شهرستان های دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان سد مروک دورود سرریز کرد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند .
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از ۱۲ فروردین ۲۴ ساعت لحظات سخت و جدال نفس گیری با ۳سیلاب داشتند و یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات ۱۳ فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد – پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان ۱۵ هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون ۱۴ نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند./ایرنا