نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
تهران- رئیس جمهور با بیان اینکه رفتار و عمل استاد انصاریان فراتر از سخن ایشان مردم را جذب می کند، گفت: عملکرد ما باید بر اساس عدالت و انصاف باشد و عادلانه حرف بزنیم و کار کنیم، نه برای سهمخواهی، آنچه مردم را جذب می کند عمل ما است نه سخن ما.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مسعود پزشکیان عصر پنجشنبه – ۱۷ آبان – در مراسم پاسداست استاد حسین انصاریان همزمان با سالروز ۸۰ سالگی وی در محل تالار وحدت تهران، گفت: نمیشود که مدرسه، دانشگاه، رسانه، کتاب، صدا و سیما دست ما باشد و در جامعه این مشکلات را داشته باشیم؛ باید بررسی کنیم و ببینیم که چرا اینگونه شده است؟
رئیس جمهوری اظهار داشت: چرا وقتی استاد بزرگوار به منبر میروند و حرف میزنند در خیابان هم مردم مینشینند و گوش میدهند، تغییر پیدا میکنند، اما وقتی من حرف میزنم، این اتفاق نمیافتد؟
پزشکیان با اشاره به اینکه آنچه که رفتار ما نشان میدهد گویاتر از گفتار و زبان ما است، ادامه داد: (در آن داستان که روایت شد) به خاطر حرف استاد نبود که آن انسان منحرف هدایت شد، بلکه به خاطر رفتارش بود و این آن چیزی است که ما در بین خودمان و بزرگانمان و کسانی که باید باشند، کم داریم.
پزشکیان تاکید کرد: نمیشود با محصل و دانشجو برخورد نامناسبی کرد اما او از ما دور نشود و ما را قبول کند، مشکل از دانشجو و محصل نیست، مشکل ما هستیم که بلد نیستیم به او با رفتارمان محبت، اخلاق و انسانیت، گذشت، عدالت ، صداقت و انصاف را نشان بدهیم.
عملکرد حاکمیت است که میتواند مردم را جذب یا دفع کند
پزشکیان با اشاره به اینکه عملکرد در حاکمیت است که میتواند مردم را جذب یا دفع کند، اضافهکرد: وقتی دانشجو و محصل در عمل من بیانصافی ببیند نمی پذیرد، هر چقدر هم حرف بزنیم و آیه بخوانیم و حدیث بگوییم، او از رفتار ما میفهمد که به او چه میگوییم.
رئیس جمهوری خاطرنشانکرد: مردم که امام (ره) را آنگونه نمیشناسند، ما را مدعی راه امام میدانند و اگر در راه ما اشکالی ببینند در رفتار ما اشکال ببینند، اعتقاد و باور ما را زیر سوال میبرند. نباید بگذاریم این اتفاق بیفتد.
وی تاکید کرد: این نیاز امروز جامعه است که استادانی مانند استاد حسین انصاریان در جامعه گسترش پیدا کند و دیده شود، ما این گونه انسانها را کم داریم و به همین دلیل باید حضور ایشان را ارج بنهیم.
رئیس جمهور ادامهداد: هر چقدر حرف بزنیم و تبلیغ کنیم اما مردم ببینند که اطرافیانمان را به قدرت میرسانیم و به فکر سایرین نیستیم، حرف و عمل ما را باور نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین رحمت، عدالت و انصاف است، بیانداشت: نیاز نیست با هر رفتار بدی برخورد خشن کرد؛ میشود با رفتار آرام هر موضوع ومسالهای را حل کرد.
پزشکیان تاکید کرد: باید طوری رفتار کرد که برای امامان و پیشواهایمان باعث آبرو باشیم، نه باعث بی آبرویی آنان.
رئیسجمهور خاطرنشانکرد: در حضور اساتید صحبت کردن در عزت و سربلندی استاد عزیزمان حاج حسین انصاریان، کار خیلی سختی است؛ خداوند وجود ایشان را پربرکت و عمرشان را طولانی کند و با عزت در جامعه و در بین روحانیت و بعد در میان جوانان شناخته شود و بدانند که اسلام دین رحمت، انصاف، عدالت و گذشت است.
وی با بیان این که رفتار شیخ حسین انصاریان تغییر در انسانها ایجاد کرده است، نه نوشتار و حرفهای او، گفت: انسانهایی مانند شیخ حسین انصاریان باید در جامعه دیده و شناخته شوند و ما اینگونه استادان را کم داریم.
پزشکیان گفت: داستانی را که استاد اینجا گفتند در حقیقت رفتاری بود که نیاز به گفتن نداشت. عملکرد و رفتار افراد گویای آن چیز است که مردم یاد میگیرند و میفهمند.
رئیسجمهور ادامهداد: (استاد) اگر صدها کتاب مینوشت و صدها منبر سخنرانی میکرد، گویای آن چیزی نبود که با رفتارش طرف مقابل را وادار می کند که در برابرش کوتاه بیاید و دگرگون شود؛ مشکلی که ما داریم همین نوع رفتار است.
وی اضافهکرد: بعد از جنگ احد آیهای نازل شد، وقتی که رسول خدا (ص) را تنها می گذارند و تا هنگام شهادت رسول خدا و همراهانش مانده بودند. بعد از اینکه کفار میروند و مسلمانان جمع میشوند، همان آدمهایی که فرار کرده بودند، همان آدمهایی که رسول خدا را تنها گذاشته بودند و همان گروهی که در حقیقت رها کرده بودند، بر می گردند، آیه میآید که به خاطر لطف خدا بود که تو با آنان ملایم بودی؛ از آنها بگذر؛ اگر با آنها با خشونت و با اخلاق نامناسب برخورد میکردی دور تو جمع نمیشدند. رسول خدا (ص) حرف می زند، حرف خدا را می زند. اگر با اخلاق خوب به آنها نمیگفتی هرگز دور تو جمع نمی شدند.
پزشکیان اضافهکرد: آیا ما میتوانیم با اخلاق و رفتار بد و با برخورد خشن جامعه را به راه راست هدایت کنیم؟ بنابراین معلوم نیست این حرفهای ما چقدر درست یا چقدر ناصواب است؛ رفتار ما چقدر مناسب یا چقدر نامناسب است. انتظار اینکه جامعه این رفتار ما را بپذیرد اگر ضد ما هم نکند، آنها را هدایت هم نمیکند.
وی اظهار داشت: خدا می گوید که تو بگذر از آنها (مردم) و دوباره با آنها مشاوره کن، وقتی با هم جمعبندی کردید به اصطلاح به خدا توکل کنید و کار را انجام بدهید؛ پس آن رفتار درست است که باعث شد اسلام در همه مناطق و در دنیا اینگونه نفوذ و جایگاه پیدا کند، اگر غیر از این عمل رفتار میکردیم، نمیشد.
در این مراسم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مقامات و مسئولان حوزههای فرهنگی، علمی، دانشگاهی، حوزوی، دینی، سیاسی و اجتماعی کشور و شماری از مقامات کشوری و لشکری، حضور داشتند.
نگاهی به زندگی نامه استاد
حسین انصاریان در ۱۸ آبان ۱۳۲۳ در خانواده مذهبی در خوانسار به دنیا آمد. پدر او از خاندان حاج شیخ و خانواده مادری وی از سادات موسوی آن شهر است. در سه سالگی با خانواده به تهران مهاجرت کرده و در محله خیابان خراسان ساکن شدند. انصاریان در مسجد لرزاده مجذوب آیت الله حاج شیخ علی اکبر برهان شد و از همان کودکی از محضر حجت الاسلام مهدی الهی قمشه ای بهره برده و مشاور خوبی برای وی بوده است،
انصاریان پس از تکمیل دروس دبیرستان، تحصیل علوم دینی را در پیش گرفت و از اساتیدی در دو حوزه علمیه تهران و قم همچون آیت الله میرزا علی فلسفی، حاج شیخ عباس تهرانی، حاج آقا حسین فاطمی، محمد فاضل لنکرانی، نعمت الله صالحی نجف آبادی، حاج شیخ ابوالفضل نجفی خوانساری، حاج میرزا هاشم آملی و محمد محمدی گیلانی تلمذ کرده و پس از تحصیلات دینی و به پایان رساندن مدارج عالی حوزوی برای تحقیق و تبلیغ علوم اسلامی به تهران برگشت.
حاصل تلاش های خالصانه و تاثیرگذار این روحانی در بیش از ۴۰ سال در داخل و خارج کشور شامل ۶ هزار نوار سخنرانی بی تکرار و بیش از ۸۰ تالیف کتاب در قالب ۱۲۸ جلد با ترجمه های مختلف بین المللی است. البته انصاریان علاوه بر ترجمه قرآن کریم و نهج البلاغه، کتاب های صحیفه سجادیه و مفاتیح الجنان را ترجمه کرده و یک دیوان شعر نیز دارد.
انصاریان که در سال ۱۳۹۳ به عنوان پژوهشگر خادم قرآنی معرفی شده، از بزرگانی همچون آیت الله سید محمدهادی میلانی، ملاعلی معصومی همدانی، خلیل کمره ای، سیدمحمدرضا گلپایگانی، سید احمد خوانساری، سیدشهاب الدین مرعشی نجفی و امام خمینی (ره) صاحب اجازه های علمی و روائی است.
برخی از کتاب های انصاریان شامل شرح دعای کمیل، اهل بیت (ع) عرشیان فرش نشین، معاشرت، جلوه های رحمت الهی، فرهنگ مهرورزی، زیبایی های اخلاق، توبه؛ آغوش رحمت، بربال اندیشه (دو جلد)، با کاروان نور، سیمای نماز، لقمان حکیم، فروغی از تربیت اسلامی و رسائل حج است.
سایر آثار و آخرین اخبار مربوط به برگزاری جلسات استاد حسین انصاریان را در پایگاه اطلاع رسانی عرفان مطالعه کنید./ایرنا