نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
شیراز- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: مجموعه ارگ کریم خان زند شیراز با توسعهای که پیدا میکند به سمت ثبت جهانی پیش میرود و میدانی بزرگ تر از نقش جهان ایجاد خواهد شد.
سیدرضا صالحی امیری جمعه در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی، افزود: فارس استان رمزها و رازهاست و تمام این جغرافیا با ما سخن می گوید و تاریخ ایران زمین در این استان متجلی است.
وی ادامه داد: وجود بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ اثر ملی و بین المللی ثبت شده در فارس بی نظیر است و فارس و شیراز همانند خورشید درخشانی است که هم در ایران و هم در جهان میدرخشد و ما نمیتوانیم از میراث فرهنگی ایران سخن بگوییم و فارس نادیده گرفته شود. وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: ۱۱۹ اثر فقط در شهر فیروزآباد استان فارس ثبت ملی شده است و در هر نقطه از استان فارس حرکت کردیم رمز و رازهای بسیاری در دل آن نهفته است و ای کاش رسانهها هر روز این آثار را به جهانیان نشان میدادند که مردم نشاط پیدا کنند. وی اظهار کرد: این آثار فرهنگی باید در کتب درسی باشد تا آینده سازان بدانند ایران سرزمین خورشید است که در آن زیست کرده ایم و به آن افتخار می کنیم. وی معتقد است که هرکسی در فارس برای سخن گفتن از فرهنگ و تاریخ دچار مشکل می شود که از کدام هویت این خطه باید اول سخن گفت. صالحی امیری گفت: فارس و شیراز چشمه جوشانی هستندکه همه جهانیان از آن سیراب خواهند شد. وی با بیان اینکه ما دچار شکاف هویتی شدیم که نتوانستیم آن گونه که لازمه نسل جدید است هویت ایرانی را به آنها معرفی کنیم،گفت: این جشنواره یکی از اهدافش بازشناسی هویت ما است و این جشنواره نشان می دهد که نسل جوان و میانسال و کهن سال ما به هویت ایران و تاریخی و فرهنگی این مرز و بوم تعلق دارند.
وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی افزود: ادیبان و هنرمندان زیادی وجود دارند که شناخته شده نیستند و باید این گوهرهای ارزشمند به جهانیان شناسانده شوند. وی با بیان اینکه هر ایرانی منهای رنگ و پوست و نژاد و جنسیت متعلق به این خاک است و ما باید بپذیریم که با نسل جدید با نگرش جدید سخن بگوییم، اظهار کرد:ما مسئولان فرهنگی کشور باید نسل جدید را درک کنیم و فهم درستی از آنها داشته باشیم و شکاف خود را با نسل جدید برطرف کنیم. صالحی امیری ادامه داد: باید گفتمان نسل جدید را بفهمیم، آنها با ما چالش ندارند و ما مسئولان فرهنگی باید آنها را درک کنیم. وی اضافه کرد: یک میلیون اثر میراثی و تاریخی در ایران شناسایی شده و این امانت را ما باید به نسل جوان بسپاریم که آنها از آن صیانت و به نسل های آینده منتقل کنند. وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: میراث ما ایران ماست و باید به بهترین نحو از آن صیانت کنیم وگرنه نسل های بعدی ما را نفرین خواهند کرد. وی بیان کرد: ما خود را موظف به مرمت و صیانت از میراث فرهنگی میدانیم تا به نسل های آینده با سند اثبات کنیم که ایران خورشید تابان جهان است./ایرنا