آتش زدن پس چرای مزارع در ایلام روبه کمتر شدن است

محسن گلشنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: در سال زراعی جاری یک هزار و ۵۰۰ نفر روز کارگاه و کلاس های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان در مراکز سی و پنجگانه استان ایلام در خصوص مضرات آتش زدن پس چرای مزارع برگزار شده است. وی افزود: این میزان نفر […]

محسن گلشنی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: در سال زراعی جاری یک هزار و ۵۰۰ نفر روز کارگاه و کلاس های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان در مراکز سی و پنجگانه استان ایلام در خصوص مضرات آتش زدن پس چرای مزارع برگزار شده است.

وی افزود: این میزان نفر روز آموزش قبل و حین برداشت محصولاتی چون گندم، کلزا و جو برای کشاورزان توسط کارشناسان این مراکز برگزار می شود و در قالب این کارگاه های آموزشی کشاورزان با مضرات و معایب آتش زدن زمین و مخاطرات آن برای سایر اراضی زراعی و عرصه های طبیعی آشنا می شوند.

گلشنی یادآور شد: همچنین یکی دیگر از مباحث مهم مطرح شده در این کارگاه های آموزشی و ترویجی آشنایی کشاورزان با تبعات و پیامدهای قانونی آتش زدن عمد یا غیر عمد مزارع است که برای زمین های زراعی که دچار آتش سوزی شوند پرونده های قضایی تشکیل می شود.

وی گفت: در کنار آموزش های کارگاهی سه هزار نسخه اطلاعیه ترویجی، نصب ۳۵ مورد بنر آموزشی، سه هزار مورد آموزش چهره به چهره و فرد به فرد از سوی کارشناسان مراکز سی و پنجگانه سازمان جهاد کشاورزی در نقاط مختلف استان ایلام برای کشاورزان انجام پذیرفته است.

وی اظهار داشت: مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهادکشاورزی استان ایلام ۲۷۰ نفر کارشناس در زیربخش های کشاورزی دارد که حدود ۱۲۰ نفر از این افراد در زمان فصل برداشت محصولات زراعی به شیوه های مختلف اقدام به آموزش کشاورزان با محوریت اجتناب از آتش زدن مزارع می کنند.

گلشنی تاکید کرد: همچنین در کنار کارشناسان سازمان جهادکشاورزی، مدیریت ترویج همه ساله میانگین از ۴۰ نفر از کشاورزان نمونه استان ایلام در زیربخش های مختلف به عنوان کشاورز الگویی و نمونه استفاده می کند تا سایر کشاورزان از تجارب این افراد برای بهره وری کیفی بیشتر فعالیت های کشاورزی خود بهره ببرند که یکی از این موارد ترغیب کشاورزان توسط دیگر کشاورزان الگویی برای اجتناب از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول است.

وی با بیان اینکه میزان آتش سوزی عمدی مزارع نسبت به سال های گذشته کاهش یافته، افزود: باتوجه به بارندگی های سال زراعی جاری و تراکم زیاد علفزارها و زیراشکوب جنگل ها و مجاورت بیشتر مزارع با عرصه های طبیعی بیشتر آتش سوزی ها حاصل سهل انگاری یا کم دقتی عامل انسانی است.

همه ساله در اواخر اردیبهشت ماه و همزمان با فصل برداشت محصولاتی چون گندم شاهد آتش سوزی های متعددی در نقاط مختلف استان هستیم که عمده این آتش سوزی ها در جوار مزارع کشاورزی رخ می هد که عدم مهار آن می تواند برای طبیعت و مراتع پیرامونی مخاطره آمیز باشد.

استان ایلام دارای ۳۴۰ هزا هکتار زمین زراعی است که ۹۰ هزا هکتار آن را مزارع آبی تشکیل داده است./ایرنا