چتر توانبخشی مبتنی بر جامعه در ایلام گسترده می شود

فرخ لقا جمشید زاده در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: این طرح با هدف شناسایی توانخواهان و ارائه خدمات مختلف به آنها از ۱۰ سال گذشته همزمان با سراسر کشور در مناطق روستایی این استان آغاز شده است. وی ادامه داد: با اجرای این طرح طی این مدت در مجموع ۶ هزار و […]

فرخ لقا جمشید زاده در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: این طرح با هدف شناسایی توانخواهان و ارائه خدمات مختلف به آنها از ۱۰ سال گذشته همزمان با سراسر کشور در مناطق روستایی این استان آغاز شده است.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح طی این مدت در مجموع ۶ هزار و ۲۰۸ توانخواه زن و مرد با معلولیت مختلف در مناطق روستایی استان شناسایی و زیر پوشش خدمات حمایتی و تخصصی این سازمان قرار گرفتند.
معاون بهزیستی ایلام اضافه کرد: با توجه به بازخورد مثبت این طرح قرار است امسال طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در مناطق شهری کشور نیز اجرا که استان ایلام نیز شامل اجرای آن خواهد شد.
به گفته جمشیدزاده، اوج خدمات اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه سال گذشته بوده بطوریکه تمامی توانخواهان مناطق روستایی خدمات این طرح را نظیر معیشت، اشتغال، آموزشی، درمان، مناسب سازی و غیره دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ هزار و ۹۰۰ توانخواه در استان شناسایی شده است، افزود: از این تعداد پنج هزار و ۷۰۰ نفر از خدمات مستمر بهزیستی برخوردار بوده و مابقی از خدمات غیر مستمر این سازمان استفاده می کنند.
معاون بهزیستی ایلام عامل ژنتیکی را بیشترین علت و منشا معلولیت جمعیت توانخواهان این استان عنوان کرد و گفت: از مجموع توانخواهان نزدیک به پنج هزار نفر معلولیت جسمی، حرکتی داشته که بیشترین نوع معلولیت در استان ایلام است.
جمشیدزاده تاکید کرد: سهم مردان از معلولیت در ایلام بیشتر از زنان است بطوریکه از مجموع معلولان استان چهار هزار و ۶۵۹ نفر زن و مابقی مرد هستند.
وی با بیان اینکه عمده جمعیت معلولان استان در شهرستان ایلام وجود دارند، یادآور شد: شهرستان های ایلام و سیروان به ترتیب بیشترین و کمترین جمعیت معلولان را در استان به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: از مجموع معلولان این استان بیشترین تعداد معادل چهار هزار و ۲۵۸ نفر در شهرستان ایلام و کمترین تعداد معادل ۴۴۶ نفر در سیروان ساکن هستند.
حدود ۲۵ هزار نفر از جمعیت ۵۸۰ هزار نفری استان ایلام زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند./ایرنا