میزان وصول مالیات در ایران کمتر از متوسط جهانی است

نادر جنتی در آیین تودیع و معارفه مدیران کل جدید و قدیم امور مالیاتی استان ایلام اظهار کرد: نزدیک به ۴۴ درصد هزینه های جاری کشور از محل وصول مالیات و درآمدهای مالیاتی تامین می شود این در حالی است که طبق قانون باید ۱۰۰ درصد هزینه های جاری و تملک سرمایه کشور از محل […]

نادر جنتی در آیین تودیع و معارفه مدیران کل جدید و قدیم امور مالیاتی استان ایلام اظهار کرد: نزدیک به ۴۴ درصد هزینه های جاری کشور از محل وصول مالیات و درآمدهای مالیاتی تامین می شود این در حالی است که طبق قانون باید ۱۰۰ درصد هزینه های جاری و تملک سرمایه کشور از محل مالیات تامین شود.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران باید همچون دیگر کشورهای توسعه یافته و همگام با سایر ممالک هزینه های کشور را با وصول مالیات و درآمدهای حاصل از آن تامین کند و اقتصاد مبتنی بر نفت و انرژی جای خود را به اقتصاد بر پایه مالیات بدهد.
جنتی یادآور شد: اگر قانون گذاران بودجه داخلی را به جای درآمدهای حاصل از فروش نفت بر اساس درآمدهای مالیاتی تدوین و تصویب کنند میزان وابستگی به فروش نفت و گاز کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه حوزه اقتصاد بسیار شکننده و حساس است، گفت: اقتصاد رابطه مستقیم و تنگاتنگ با اقشار مختلف جامعه و عامه مردم دارد و هر گونه اختلال و ایراد در اقتصاد، بازار، تولید و تقاضا می تواند بر زندگی مردم تاثیر مستقیم بگذارد.
وی اهمیت اقتصاد را مهم تر و تاثیرگذار تر از حوزه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برشمرد و تاکید کرد: همه اقشار مختلف جامعه به طور مستقیم با اقتصاد، عرضه و تقاضا در ارتباط هستند و پیشرفت هر جامعه ای در گروه توسعه اقتصاد آن است.
جنتی با اشاره به موضوع دهکده جهانی اقتصاد گفت: دنیای سرمایه گذاری غرب برای تسخیر بازارهای کوچک دیگر کشورها تعریف جدیدی از اقتصاد را به جهان معرفی کرده است که در این تعریف همه کشورهای جهان فاکتورهای چون حذف تعرفه های گمرکی یا عدم افزایش این تعرفه ها را در دستورکار خود قرار دهند.
وی ادامه داد: با حفظ تعرفه های گمرکی کشورهایی با اقتصاد ضعیف و کوچک به محلی برای کالاهای خارجی کشورهای قدرتمند تبدیل می شوند و در ازای واردات این کالاها ذخایر و منابع معدنی خام خود چون نفت و گاز را به کشورهای صادرکننده می دهند.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: در این نوع اقتصاد کشورهای جهان سوم به کشورهایی چپاول شده، مصرف گرا و محلی برای انباشت انواع کالاهای خارجی تبدیل می شوند و در مقابل ذخایر معدنی را به صورت خام و نیروی انسانی را در قالب کارگر ارزان قیمت به دیگر کشورهای متمول و دارای اقتصاد قوی ارسال می کنند.
به گفته جنتی اما تامین هزینه بر اساس مالیات و نیز افزایش تعرفه های گمرکی برای کاهش واردات کالاها باعث شکوفایی اقتصاد کشور و نیز افزایش رونق تولید و رشد سرمایه داخلی می شود.
وی با بیان اینکه ایران در مقابل پیوستن به بازار جهانی مقاومت کرده و خواهان پذیرش این قانون استکباری نیست، افزود: کشورهای غربی نیز برای مقابله با ایران یک جنگ تمام عیار اقتصادی را بر علیه کشور ما آغاز کرده اند.
جنتی تنها راه پیروزی بر زیاده خواهی های جهان استکبار را عملیاتی کردن مفاد ۲۴ گانه دستورالعمل اقتصاد مقاومتی دانست و یادآور شد: راه برون رفت جمهوری اسلامی از مشکلات اجرای بندهای اقتصاد مقاومتی با جدیت عمل و دلسوزی مسئولان و همراهی و همگرایی مردم است.
وی با اشاره به نامگذاری سال ها توسط رهبر معظم انقلاب افزود: در بیش از یک دهه اخیر نامگذاری سال ها دارای مبانی یا مفاهیم اقتصادی بوده اند و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به موضوع های اقتصاد، تولید، خوداتکایی داخلی، اقتصادمقاومتی، صرفه جویی و پرهیز از مصرف گرایی مرتبط بوده است.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تاکید رهبر انقلاب به این موضوع های حساس اقتصادی به صورت متوالی بیانگر این مساله است که دشمنان راه اصلی ضربه زدن به ایران را ایجاد مشکلات اقتصادی می دانند چرا که اقتصاد قوی موجب رشد و شکوفایی کشور در همه زمینه ها می شود.
وی ادامه داد: در این برهه مهم که کشور درگیر مسائل اقتصادی است عده ای از افراد به جای حفظ عزت ایران در سطح ملی و بین المللی به فکر منافع خود هستند و در واقع موقعیت و منافع ملی کشور و مردم را فدای سود و منافع شخصی خود کرده اند.
جنتی گفت: در همه جای دنیا مرسوم این است که در مواقع بحران اقتصادی افراد سرمایه گذار و متمول سرمایه خود را در بازار، بانک ها و تولیدی ها تزریق می کنند تا بخشی از مشکل کشور خود را مترفع کنند در حالیکه در ایران این قضیه کاملا بر عکس است.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اگر سرمایه گذارها به جای سود شخصی خود منافع ملی را در نظر بگیرند و با همکاری ملت و مسئولان، اقتصاد کشور حتی با وجود تحریم و فشارهای سیاسی و اقتصادی می تواند رشد کند.
به گزارش ایرنا، در این آیین که با حضور جمعی از مدیران دستگا های اجرایی استان ایلام برگزار شد از غلامرضا امیدی مدیرکل سابق امور مالیاتی تقدیر و عزیزاله عباسپور به عنوان مدیرکل جدید این سازمان در استان ایلام معرفی شد./ایرنا