نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» در مراسم آغاز سال تحصیلی ۹۸- ۱۳۹۷ دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور ضمنتبریک آغاز سال تحصیلی جدید افزود: این مراسم به عنوان احترام و کرنش در برابر علم، دانش، پژوهش و فناوری است و مخاطب این کرنش اساتید و دانشجویان عزیز هستند. وی خاطرنشان کرد: دانشگاه […]
حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» در مراسم آغاز سال تحصیلی ۹۸- ۱۳۹۷ دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور ضمنتبریک آغاز سال تحصیلی جدید افزود: این مراسم به عنوان احترام و کرنش در برابر علم، دانش، پژوهش و فناوری است و مخاطب این کرنش اساتید و دانشجویان عزیز هستند. وی خاطرنشان کرد: دانشگاه نقش بسیار مهمی در علم، فرهنگ، جامعه پذیری نسل جوان و انضباط و قانون مداری دارد و دانشجویان از این محیط بسیار می آموزند. رییس جمهوری ادامه داد: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه کهن، برتر یادآور خاطرات شیرین دوران دانشجویی است. روحانی به خاطرات دوران دانشجویی خود اشاره کرد و گفت: به ۵۰ سال پیش بر می گردم آن زمانی که با همکلاسی ها وارد این دانشگاه تهران شدیم، اساتید مبرز، فرهیخته و به نام و دانشجویان پرتلاشی در اینجا وجود داشته و دارد. وی یادآور شد: برای مثال در همین دادگاه اخیر لاهه برخی از چهره ها از همین دانشگاه تهران بودند و یکی از همان افرادی که به وکالت از ایران سخن می گفت، جزو همکلاسی های ما در دوران دانشجویی در دانشگاه حقوق بود. رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دانشگاه می تواند همان طور که امام راحل فرمودند مبدا تحولات باشد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کردند، دانشگاه می تواند مظهر اقتدار باشد. روحانی ادامه داد: در حال حاضر به مدیریتهای جامعه که نگاه می کنیم از میز هیات دولت گرفته تا در مجلس شورای اسلامی و وزارتخانههای مختلف، اکثریت قاطع آنها پرورش یافته دانشگاه هستند، عده ای هم پرورش یافته حوزه و دانشگاه و عده ای هم پرورش یافته فقط حوزه هستند. وی تاکید کرد: دانشگاه نقش بسیار مهمی در مدیریت آینده جامعه دارد. اگر امروز نقصی از مدیران جدید گرفته و نقد واردی مطرح میشود باید بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست، چون این افراد در همین مراکز تربیت شده و دانش آموخته و فرهیخته شدهاند، با ورود به دانشگاه احساس شخصیت بیشتر و نشاط بیشتر کرده اند. رییس جمهوری استاد و دانشجو را دو واژه بسیار زیبا و غرور آفرین ذکر کرد و یادآور شد: البته استاد که ما میگوییم به معنای عام کلمه است. روحانی با بیان این که نقش دانشگاه بسیار مهم است، اضافه کرد: علت موفقیت ما در دولت یازدهم از امید به آینده شروع شد، نه با کار و با برنامهریزی، قبل از برنامه و کار و تلاش ما، دیدگاه مردم نسبت به آینده بود که جامعه را در مسیر جدیدی قرار داد. وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ که من انتخاب شده بودم، بنا بود دو ماه بعد دولت تشکیل دهیم، به محض انتخاب، قیمت دلار کاهش یافت و بازار آرام شد، با انتخاب، امید افزایش پیدا کرد ما هنوز کاری نکرده بودیم. رییس قوه مجریه با طرح این سوال که چرا مردم به آینده بهتر با تعامل بیشتر با جهان، با آرامش بیشتر، با فضای امن تر و نه امنیتی تر امیدوار شده بودند، ادامه داد: هنرپیشه سینما، کارگردان، نویسنده کتاب و دانشجو هم امیدوار شده بود، چون می دانستند از سال ۹۲، دیگر ۱۶ آذر آزاد است، نقد آزاد است، می توانند حرف بزنند، سخن بگویند و نقد کنند.
** نقد بیش از حد مانند نمک است روحانی تصریح کرد: گاهی وقت ها برای انسان پذیرش انتقاد زیاد از لحاظ عاطفی ممکن است، سخت باشد، من هم وقتی در روزنامه و فضای مجازی ۱۰ تا ۱۲ انتقاد می خوانم، می گویم امروز بس است، زیرا هم وقت بیشتر ندارم و هم نقد بیش از حد میتواند مفید نباشد، نقد در حد خود هم مفید و هم لازم است. روحانی یادآور شد: اگر کسی برادر مومن خود را در فضای دوستانه دو نفری نصیحت کند به او زینت داده و مشکل را حل کرده است اما اگر همین نقد را در جمع عمومی بیان کند، او را نگران و شرمسار کرده است، در زندگی جمعی، خانوادگی و اجتماعی نیز چنین است، در زمینه دولت و حکومت هم می تواند تا اندازه ای صادق باشد. وی ادامه داد: در حال حاضر اساتیدی در کشور مقاله اقتصادی مینویسند و در آن زمینه مصاحبه و نقد می کنند، عده ای از اساتید نیز اصلا صحبت یا مصاحبه نمیکنند اما برای من نامه می نویسند، این اقدام تاثیرگذارتر است. رییس دولت دوازدهم یادآور شد: استادی که در بحث اقتصادی نقد دارد، برای من مستقیم نامه مینویسد و من هم به دقت می خوانم و پیام تشکر برای او ارسال میکنم. روحانی با بیان این که کسی هم مصاحبه میکند و من هم آن را می شنوم، تصریح کرد: گاهی وقت ها نقد و اندازه بسیار مفید است، نقد بیش از حد مانند نمک است، اگر بیش از اندازه باشد، نمی توان آن را خورد. روحانی گفت: دانشگاه ها باید نقاد و پرسشگر باشند و دولت را نقد کنند و هیچ تردیدی در این بحث وجود ندارد؛ البته خواهش می کنم که این اقدام با اطلاعات کافی باشد. وی به جلسه خود با اساتید اقتصاد که فردا برگزار می شود، اشاره کرد و افزود: عده ای از اساتید اقتصاد را فردا دعوت کرده ام که با آنها رودرو بنشینم و صحبت کنم، برخی از آنها به صورت نامه سرگشاده و عدهای به صورت خصوصی برای من نامه نوشتند، حرفهایی با آنها دارم که به صورت مستقیم میگویم.
**برای همه نمیتوان یک نسخه ورزشی نوشت رییس جمهوری تاکید کرد: وقتی ما از موضوعی نقد میکنیم باید شرایط کشور را دقیقا بدانیم که کجا هستیم، شما وقتی دستور ورزشی به یک نفر می دهید، سلامت و سن او را هم در نظر می گیرید؛ به همه نمیتوان یک نسخه ورزشی داد، شرایط کشور شرایط یکسانی نیست. روحانی با بیان این که امید مردم به آینده کلید دولت یازدهم و دوازدهم است، گفت: مردم فضا را روشن می دیدند و مشاهده می کردند، هر روز گره ای گشوده می شود. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: بهترین عمل امید به گشایش ها است. یعنی ما بدانیم گره ها باز می شود، بن بست ها از بین می رود. اینکه ما نسبت به آینده امیدوار باشیم انتظار فرج است. وی ادامه داد: به جای گفتار درمانی باید امید درمانی کنیم، نیاز امروز جامعه ما امید به فردا است. نمی خواهم بگویم مردم امروز مشکلی ندارند به عنوان رییس جمهوری هر روز لیست قیمت اجناس را می بینم و مشاهده می کنم وضع زندگی مردم چگونه است مخصوصا آنهایی که حقوق ثابت دارند. رییس جمهوری تاکید کرد: چه خوشحال یا ناامید یا غصه دار باشیم از این مسیر عبور می کنیم اگر به انتظار روز بهتر و امید به شرایط خوب باشیم این راه کم هزینه تر می شود.
**در تاریخ آمریکا تیمی کینه توز تر از تیم فعلی کاخ سفید نسبت به ایران نبوده است روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید براین که در تاریخ آمریکا تیمی کینه توزتر از تیم فعلی کاخ سفید نسبت به ایران، ایرانی و نظام جمهوری اسلامی نبوده است، تصریح کرد: آنها با جنگ روانی شروع کردند، هدف بعدی آنها جنگ اقتصادی و سپس تلاش برای ناکارآمد جلوه دادن است و هدف نهایی آنها مشروعیت زدایی برای تغییر رژیم در ایران است. مراسم آغاز سال تحصیلی ۹۸- ۱۳۹۷ دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری کشور امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری، وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونان علمی و فناوری و حقوقی رییس جمهوری و جمعی از شخصیت های دانشگاهی و دانشجویان در تالار علامه امینی دانشگاه تهران گشایش یافت./ ایرنا
این مطلب بدون برچسب می باشد.