آمدم ای شاه خراسان پناهم بده

  در سالروز شهادت امام علی بن موسی الرضا (ع) جای جای استان کرمانشاه غرق در عزا و ماتم است و پرچم های عزا همزمان با طنین حی العزای عرشیان و فرشیان برافراشته است. شهر کرمانشاه نیز در سوگ شهادت مولا و مقتدای خود، حضرت امام رضا (ع) رنگ و چهره دیگری به خود گرفته […]

 

در سالروز شهادت امام علی بن موسی الرضا (ع) جای جای استان کرمانشاه غرق در عزا و ماتم است و پرچم های عزا همزمان با طنین حی العزای عرشیان و فرشیان برافراشته است.

شهر کرمانشاه نیز در سوگ شهادت مولا و مقتدای خود، حضرت امام رضا (ع) رنگ و چهره دیگری به خود گرفته است و در برخی مساجد، حسینیه ها و اماکن مذهبی مراسم عزاداری با حضور مردم و البته رعایت پروتکل های بهداشتی برپا شده است.

هرچند مردم مهمان نواز مشهد مقدس به نمایندگی از ملت بزرگ ایران و برخی ها از استان ها دیگر از شب گذشته در حریم کبریایی شاه خراسان حضور یافته اند به سوگواری می پردازند ولی جاماندگان از غافله عشاق نیز کیلومترها دورتر دست ادب به سینه نهاده و سلام خود را نثار حضرت شمس الشموس می کنند.

در سالروز شهادت سلطان سریر ارتضاء ملت عاشورایی ایران چشم امید به کرم و مهربانی مولای خود دارند و چه بسا امروز خیلی ها این بیت زیبای “آمدم ای شاه پناه بده خط امانی ز گناهم بده – لایق وصل تو که من نیستم اذن به یک لحظه نگاهم بده” را زیر لب زمزمه می کنند.

امام رضا (ع) منشاء خیر و برکت برای کشورمان است

آیت الله امان نریمانی نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام رضا (ع) اظهارداشت: یکی از بزرگترین نعمت هایی که خداوند متعال به کشورمان ارزانی داشت وجود بارگاه منور و نورانی امام هشتم است که منشاء خیر و برکت هم در بعد مادی و هم معنوی است.

وی افزود: حضرت رضا (ع) با معجزات خود مانند شفای مریضان، رفع گرفتاری از دردمندان و نیازمندان و به عنوان یک معدن آرامبخش امروز ملجاء هر فرد گرفتار و مضطربی است.

آیت الله نریمانی تصریح کرد: امام هشتم شیعیان همانند دیگر ائمه بزرگوار ما ستون دین است که در استحکام و گسترش اسلام نقش بسیار مهمی را داشته اند.

این کارشناس برجسته مذهبی، یادآوری کرد: هر ۱۲ امام ما همانند ستون هایی مستحکم در برهه های مختلف زمان به تثبیت دین اسلام و هدایت مردم اهتمام ورزیدند تا سرانجام این پرچم به دست قائم آل محمد (ص) رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) عظیم ترین نهضتی که بر عهده ایشان قرار داده شده بود را به خوبی انجام و توانستند شاگردان زیادی را تربیت و چهره واقعی دشمنان اسلام را معرفی کنند.

نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام رضا (ع) از نظر اخلاقی بسیار ممتاز و شخصیتی معتدل داشتند، گفت: مهربانی و رافت از بارزترین ویژگی های اخلاقی ایشان بود که باعث شده بود طرفداران بسیاری پیدا کنند.

آیت الله نریمانی همچنین در خصوص اینکه چرا به امام رضا (ع) عالم آل محمد (ص) گفته می شود، توضیح داد: این به دلیل علم بی پایان و خارج از حد تصور ذهن بشریت است، آنجایی که هیچ کس توان مباحثه با آن حضرت را نداشت.

وجود مرقد مطهر امام رضا (ع) در ایران نعمت و افتخار بزرگی است

رئیس سابق عقیدتی سیاسی هواناجای جمهوری اسلامی ایران نیز در گفت و گو با ایرنا، وجود مرقد مطهر حضرت امام رضا (ع) در ایران را نعمت و افتخار بزرگی برای کشورمان دانست و گفت: ملت مومن و انقلابی ایران در تمام طول سال همچون پروانه که به گرد شمع می گردد به دور ضریح مطهر امام هشتم می گردند.

حجت الاسلام “مهرداد علی بخشی” افزود: نه تنها در ایام شهادت امام رضا (ع) بلکه در همه سال زائران زیادی از داخل و خارج کشور به حرم مطهر حضرت رضا (ع) مشرف و به زیارت آن امام همام نائل می شوند.

وی تصریح کرد: امام رضا (ع) در قلب و جان مردم ایران جایگاهی ویژه و رفیع دارد به همین دلیل شاهد هستیم هرکسی از هر شهر و دیاری که این توان را دارد به زیارت آن حضرت می شتابد، حتی زائران زیادی از کشورهای مسلمان همسایه نیز این توفیق را دارند که در این حرم کبریایی وارد شوند.

حجت الاسلام علی بخشی تصریح کرد: هرچند با شیوع ویروس کرونا در حدود یک سال و نیم اخیر از زائران حضرت کاسته شده است اما بدون شک میلیون ها مسلمان از سراسر جهان آرزو دارند با برچیده شدن بساط این ویروس افتخار زیارت مرقد و ضریح منور ایشان را پیدا کنند.

این کارشناس مذهبی در ادامه به برخی ویژگی های بارز امام هشتم (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان به تاسی از نبی مکرم اسلام (ص) و سایر ائمه اطهار کوچکترین اهمیتی به قدرت طلبی نمی داد و آنچه که برایشان اهمیت داشت حاکمیت دین اسلام بود.

وی تواضع و فروتنی را از دیگر خصوصیات امام رضا (ع) برشمرد و گفت: اگر سفره ای پهن می شد بی هیچ تکبر در کنار کارگران و خادمان می نشست چند لقمه ای با آنان تناول می فرمود و صحبت می کرد.

حجت الاسلام علی بخشی همچنین به تلاش مامون عباسی برای تخریب چهره امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت که با اکراه ولایت عهدی را پذیرفته بود زمانی که با اعتراض عده ای مبنی بر اینکه نباید این مسئولیت را می پذیرفت مواجه شد بسیار عالمانه پاسخ داد که حضرت یوسف (ع) در دربار حکومتی وارد و توانست یکتاپرستی را ترویج و مذهب رسمی آن عصر کند.

علم بی پایان امام رضا (ع) چهره دشمنان اسلام را رو کرد

یکی از اساتید حوزه و دانشگاه کرمانشاه نیز به ایرنا گفت: علم الهی و بی پایان حضرت امام رضا (ع) چهره دشمنان اسلام را رو کرد و باعث شد تا آنها به انچه که مدنظرشان است دست پیدا نکنند.

حجت الاسلام عبدالله کریمی افزود: شکست مامون عباسی در جریان مباحثه دانشمندان عصر در مقام امام(ع)، دعای باران آن حضرت و اجابتش از سوی خداوند متعال همگی شکست های بزرگی برای این حاکم خودکامه بود و جایگاه امام رضا (ع) را بیش از پیش در میان مردم بالا برد.

وی، پرهیزکاری و تقوا را از دیگر خصائص بارز امام رضا (ع) عنوان کرد و گفت: این ویژگی ها به گونه ای بود که حتی دشمنان نیز به آن اعتراف داشتند.

حجت الاسلام کریمی در پایان گفت: همه فکر و اندیشه امام رضا (ع)، حفظ دین خدا و اجرای وظائف الهی بود و نجات خود و مردم را در تقوا، پرهیزکاری و عبادت می دانستند./ایرنا