آیا نوزادان می‌توانند ماست بخورند؟

ماست اولین ماده غذایی لبنی است که در غذای تکمیلی به کودک داده می شود اما بسیاری از نومادران برای دادن ماست به فرزندشان اضطراب دارند و می ترسند که مبادا سیستم گوارشی کودک دچار مشکل شود.

گروه ایرنا زندگی – ماست اولین ماده غذایی لبنی است که در غذای تکمیلی به کودک داده می شود اما بسیاری از نومادران برای دادن ماست به فرزندشان اضطراب دارند و می ترسند که مبادا سیستم گوارشی کودک دچار مشکل شود.
در پاسخ به این پرسش که آیا نوزادان می توانند ماست بخورند، باید گفت بله؛ از ۶ ماهگی، نوزادان می توانند ماست را امتحان کنند. ماست یک راه مفید برای اطمینان از دریافت برخی از مواد مغذی مورد نیاز کودک شما است و تطبیق پذیری آن باعث می شود که زمینه مناسبی برای معرفی میوه ها و سبزیجاتی باشد که برای تمام عمر از آنها لذت خواهند برد.
ماست سرشار از پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند موارد زیر است:
کلسیم برای ساخت استخوان ها و ماهیچه های قوی
روی برای حمایت از رشد و عملکرد سیستم ایمنی بدن
ب ۱۲ برای رشد مغز و تولید گلبول های قرمز سالم
ماست نه تنها بافت لطیفی دارد که برای کسانی که برای اولین بار می خورند به راحتی پذیرفته می شود، بلکه به لطف فرآیند تخمیر که طی می کند، کیفیت خوبی دارد. بیشتر ماست‌ها با کشت‌های زنده و فعال تهیه می‌شوند، بنابراین پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های خوب) را برای سلامت دستگاه گوارش فراهم می‌کنند.
چه زمانی کودک می تواند ماست را امتحان کند؟
در شش ماهگی، شیر مادر و در شرایط خاص شیر خشک همچنان منبع اصلی تغذیه کودک هستند و این در طول سال اول زندگی او نیز خواهد بود. و سپس آماده می شوند تا از غذاهای دیگری مانند ماست لذت ببرند. در شش ماه اول زندگی، شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن باید تنها منبع تغذیه کودک شما باشد.
ماست مناسب برای نوزاد
چه ماست معمولی، چه به ماست یونانی یا ایسلندی – یا هر نوع ماست دیگری که خانواده شما از آن لذت می برند – انواع ساده آن بهترین انتخاب برای کودک است، زیرا در عین حال سرشار از مواد مغذی، فاقد قندهای افزوده است و می تواند پایه و اساس ماجراجویی طعم عالی بعدی کودک شما باشد.
افزودن میوه‌ها یا سبزیجات پوره شده به ماست ساده یک راه جذاب و مناسب برای معرفی طعم ها است:
۱- هلو یا موز پوره شده را برای یک تجربه شیرین با ماست مخلوط کنید.
۲-برای یک غذای خوش طعم،  سیب زمینی شیرین پوره شده رابا ماست مخلوط کنید.
۳-ماست را با منبع پروتئین دیگری مانند پوره مرغ یا لوبیا جفت کنید.
از ۱۲ تا ۲۳ ماهگی، کودک در حال رشد شما می تواند مصرف لبنیات را تا مجموع دو وعده در روز افزایش دهد. این می تواند ترکیبی از شیر گاو، ماست و پنیر باشد. با پزشک اطفال خود در مورد اینکه چه زمانی و چه مقدار غذا باید به کودک خود برای رشد و تکامل سالم معرفی کنید، مشورت کنید.